Yakup Ferri @ Masa @ Garaj Istanbul



Jakup Ferri
“Beş Bulut ve Bir Bardak Güneş”
06, 10 – 20, 10 2009
Açılış: 06 Ekim 2009, Salı
Saat: 19.00 – 21.00
Yer: Garaj İstanbul

MASA Ekim ayında Jakup Ferri’nin “Beş Bulut ve Bir Bardak Güneş” isimli çalışmasının gösterecek.

Jakup Ferri, bir süredir video işlerinin yanında desenler de üretiyor ve bunları “geleneksel” ve güncel yöntemler kullanarak sunmanın yollarını araştırıyor. Sanatçının kurduğu kompozisyonlarda yer alan insanların, hayvanların ve nesnelerin, gündelik görünümleri dışında, naif bir yaklaşımla ele alındığı ilk elden kolaylıkla söylenebilir. Ama bunlara bir bütün olarak baktığımızda ve karşımıza çıkan nesnelerin niteliği değiştiğinde işler için naif sözcüğü yetersiz kalıyor. Ferri’nin desenlerinde, kişisel deneyimini birleştirdiği savaşlar, büyük anlatılar, gelecek tasavvurları ve gündelik eylemler ürkütücü bir biçimde iç içe geçiyor.
Sanatçının işlerine http://jakupferri.blogspot.com/ adresinden ulaşılabilir.

Jakup Ferri 1981 yılında Prishtina, Kosova’da doğdu. Bugüne kadar katıldığı sergiler arasında 28. Grafik Bienali (Ljubljana, Slovenya) 9. İstanbul Bienali ve In den Schluchten des Balkan, Kunsthalle Fridericianum, Kassel (Germany) sayılabilir.

Jakup Ferri, Amsterdam’da yaşıyor ve çalışıyor.

“İddialı olmayan -büyük sahnelerde beylik oyunlar göstermeyen- düzenin peşinden koşan sanat ve ortamını tamamen dışa iten -tüm fazlalıklardan arındırıp sanatçıya kendi başına bir alan açan- bir ortam, uzam olarak MASA herkese açık!”

Adres: garajistanbul
Tomtom Mah.
Yeni Çarşı Cad.
Kaymakam Reşat Bey Sk.
No:11a
Galatasaray-Beyoğlu
T:+90 (0) 212 244 44 99

///////////////

Jakup Ferri
“Five clouds and A Glass of Sun”
06, 10 – 20, 10 2009
Opening: 06 October 2009, Tuesday
Time: 19.00 – 21.00
Place: Garaj İstanbul

MASA will be hosting Jakup Ferri and his work titled “Five clouds and A Glass of Sun” in October.

Jakup Ferri has been producing drawings along with his videos for a while, and he has been searching for ways to present them using "traditional" and contemporary methods. At first, it can easily be said that the people, animals and objects in his compositions were taken on with a naive approach. However, when we look at them as a whole and see that the characters of the objects we encounter have changed, the word naive seems inadequate. In Ferri's drawings, wars, grand narratives, imagining of future linked to his personal experience intertwine in a frightening way.
More about artist’s works here http://jakupferri.blogspot.com/

Jakup Ferri was born in 1981 in Prishtina, Kosova. His work has been shown widely in group exhibitions such as 28. Grafik Bienali (Ljubljana, Slovenya) 9. İstanbul Bienali ve In den Schluchten des Balkan, Kunsthalle Fridericianum, Kassel (Germany)

Jakup Ferri lives and works in Amsterdam

Exhibition can be visited everyday between 06 and 20 October.

"As an extension that excludes art created for the system, as an environment that aims to compose an area with no boundaries for the Artist, MASA welcomes everyone!”

0 yorum:

Post a Comment