Haydarpaşa'ya taşıma sanat

2010 Avrupa Kültür Başkenti Görsel Sanatlar Yönetmenliği’nin, çağdaş sanatı İstanbul’un farklı bölgelerine ulaştıran ‘Taşınabilir Sanat’ sergilerinin on birincisi Haydarpaşa Garı’nda açıldı. ‘Taşınabilir Sınırlar’ adlı sergide Funda Alkan*, Aysel Alver, Sevgi Arı, Güven Bozkurt, Ersan Deveci*, Zümra Hecan, Abdülaziz İnce, Çağda Kavak, Sema Kayaönü*, Dilay Koçooğulları, Görkem Kutluer, Gülsüm Özkaracadağ ve İbrahim Yıldız’ın eserleri yer alıyor.

* DEÜ GSF, İzmir

///////////////////////////////

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği’nin, çağdaş sanatın İstanbul’un farklı bölgelerine ulaştırılması amacıyla başlattığı sergi ve etkinlik dizi “Taşınabilir Sanat”, 2010 yılı yolculuğuna “Taşınabilir Sınırlar” sergisi ile Haydarpaşı Garı’ndan devam ediyor.

“Taşınabilir Sınırlar” sergisi, Haydarpaşa Garı’nda 22 Nisan Perşembe Günü Saat 16.00’da açılacak, 6 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Koordinatörlüğünü Volkan Aslan ve Yusuf Algül’ün yaptığı, Abdülaziz İnce, Aysel Alver, Güven Bozkurt, Çağda Kavak, Dilay Koçoğulları, Ersan Deveci, Funda Alkan, Görkem Kutluer, Gülsün Özkaracadağ, İbrahim Yıldız, Sema Kayaönü, Sevgi Arı ve Zümra Hecan’ın katıldığı “Taşınabilir Sınırlar” sergisi; İzmir, Mersin, Eskişehir, Adana, Ankara, Diyarbakır ve Çanakkale üniversitelerinden gelen katılımcıları Haydarpaşa Garı’nın tarihi ve sembolik alanında bir araya getirecek.

İstanbul’un hem fiziki, hem de kültürel ve düşünsel sınırlarını sorgulamayı, belki de genişletmeyi öneren sergi kapsamında, katılımcılardan bazıları ortaya çıkarttıkları işlerde köylerinde ki terk edilmiş karakol ya da sokağa kurulmuş alternatif kitapevi gibi figürler seçerken, bazıları da doğrudan Haydarpaşa Garı; göç, yolculuk, ayrılış, kavuşma gibi kavramlar üzerine işler üretti.

1 yorum:

23 Nisan'da sergiyi gezdim ve blog'da izlenimlerimi yayınladım.
Sanatçıların objeler üzerinden Haydarpaşa'da anlattıkları sergiyi gezilmeye değer kılıyor.
Saatler, ayakkabı ve mendillere dikkat diyorum.

huzur said...
2:32 AM  

Post a Comment