"Tanıklık Mesafesi: Borga Kantürk, 2004-2008 Seçkisi"















16 Haziran - 7 Temmuz
Fransız Kültür Merkezi Sergi Salonu, İzmir

"Tanıklık Mesafesi" Borga Kantürk'ün İzmir'deki üçüncü kişisel sergisidir. Sergi, sanatçının 2003-2008 tarihleri arasında ürettiği çalışmalardan örnekleri içeriyor. Bir sergileme alanı olarak defter'in kullanıldığı bir dizi çalışmayı merkezine alan sergi, empati ve tanıklık hissiyatı üzerinden hareket ederek, sanatçının, geçici veya uzun süreli bulunmuş olduğu farklı şehirlerdeki aktarım reflekslerine odaklanıyor.

Sergide Kantürk'un hem sanatçı hem küratör olarak gündeme getirdiği "taşınabilirlik, ucuza mal etme ve çoğaltılabilirlik" gibi pratiklerin yansımaları görünecektir.

1978 yılında İzmir'de doğan sanatçı ve küratör. Borga Kantürk, Dokuz Eylül Üniversitesi Resim Bölümü'nü bitirdi, yüksek lisansını da burada tamamladı. 2002'den bu yana aynı bölümde asistan olarak çalışmaktadır. Kantürk son yıllarda birçok uluslararası ve ulusal sergiye katıldı. 2005'te Platform Garanti Çağdaş Sanat Merkezi ve Finlandiya'nın Helsinki şehrindeki HIAP'ın desteklediği ihtisasını tamamladı. Bu programdan sonra FRAME ve Av-Arkki (Finlandiya), K2 Sanat Merkezi'nin (İzmir) destekleriyle uluslararası sergi ve organizasyonların küratörlüğünü yaptı. KUTU Portatif Sanat Galerisi (2001)'nin kurucusu ve yöneticisi. Kurucularından olduğu K2 Sanat Merkezi'nde 2007 yılına kadar proje yöneticisi olarak çalışan Kantürk, 2008 yılından itibaren "-1 güncel sanat için şebeke, İzmir" oluşumunu kurmuştur ve bu çatı altında "İzmir Güncel Sanat arşivi" projesinin alan araştırmalarını sürdürmektedir.

0 yorum:

Post a Comment