12. İstanbul Bienali Küratörlerinden Mektup Var!

Sayın Hakan Kırdar,

12. İstanbul Bienali'nin küratörleri olarak, 12. İstanbul Bienali için yapılan açık çağrıya gelen başvuruların değerlendirmesini tamamlamış bulunuyoruz. Başvuruları son derece etkileyici çalışmalar içermesine rağmen bazı adayları bu yıl gerçekleşecek İstanbul Bienali’ne dahil edemedik.

Üzülerek ifade etmek isteriz ki, sizi sergiye davet edemiyoruz. İlginiz için tekrar teşekkür eder, gelecekteki çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

Jens Hoffmann ve Adriano Pedrosa

............................................................................................................................................................................
CEVABIM:

Sayın Jens Hoffmann ve Adriano Pedrosa,

küratörlüğünü yaptığınız 12. İstanbul Bienali'ne herhangi bir başvurum olmadığı (ya da benim dışımda yapılan bir başvurudan! haberdar olmadığım) halde beni dahil etmediğinizi belirtiğiniz mailinizi şaşırarak aldım. Durum böyle iken, bu davranışınızla ortaya, serginizden beni refüze ediyormuşsunuz gibi bir sonucun çıkması çok üzücü.

Konuk olduğunuz bir ülkenin sanatçılarına böylesi bir davranışta bulunma cesaretini nereden buluyorsunuz? Maruz bırakıldığım bu davranışınızı şiddetle kınadığımı bilmenizi isterim.

Saygılarımla,

Hakan Kırdar

0 yorum:

Post a Comment