GENÇLERİN BAŞARISI ‘CAN YOU SING ME’





Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA), Başkent Sanat Merkezinde yeni bir çağdaş sanat programı daha uygulandı. AB hibe programı kapsamında projelendirilen ve EMAA’nın ortağı Kıbrıs Güzel Sanatlar Odası (EKATE) ile birlikte yürüttüğü “EMAA Etkinlik Merkezi” projesi kapsamında, 2-8 Aralık tarihleri arasında Türkiye’nin genç küratörlerinden Başak Şenova’nın yürüttüğü program, iki toplumun genç sanatçılarını kapsayarak gelişim süreçlerine katkı koymayı amaçlamaktaydı.

Programda bir konseptin nasıl oluşturulacağı, konsept çerçevesinde derinleşmesi gereken araştırma yöntemleri, verilerin toplanması, toplanan verilerin somut hale gelmesi, sanatçıların malzemeleriyle buluşma süreci ve sonuçta sergi metni ile birlikte sergi mekanının kurgulanması gibi süreçleri kapsayan bir eğitim programı ön görülmüştür. Kısa ve yoğun süreçte genç sanatçılar bir araya gelerek önce bireysel çalışmalarını tanıttılar, konsept üzerine tartıştılar, ardından bir şiiri ele alarak sergiyi kurgulamaya karar verdiler. Şiirin öznel etkisi ile eserlerini oluşturdular , bir birlerini eleştirdiler ve kollektif çalışarak mekansal sorunların üstesinden gelerek sergiyi kurdular. Sonuçta ortaya görülmesi ve üzerinde düşünülmesi gereken bir sergi çıkardılar. Sergi, genç yeteneklerin gelecekle ilgili tavırlarının algılanması açısından da ilgi çekicidir.

Sergi 30 Aralık’a kadar EMAA Başkent Sanat Merkezinde, Pazartesi 16:00 – 20:00, Salı-Cuma 10:00 – 13:00 / 16:00 – 20:00, Cumartesi ise 10:00 – 14:00 saatleri arasında izlenebilir.

0 yorum:

Post a Comment