HAKAN KIRDAR "Problemli Manzara" & MERVE ŞENDİL "Üç Şehrin Hikayesi" @ Outlet



20 Mayıs // May - 19 Haziran // June

Açılış // Opening: 20 Mayıs // May 18:30 - 20:30
***
Outlet//İhraç Fazlası Sanat, programına iki sergiyle birden devam ediyor. İzmir’de yaşayan sanatçı Hakan Kırdar’ın kente dair işlerinden oluşan ‘Problemli Manzara’ ve genç sanatçı Merve Şendil’in kurgusal anlatılarından oluşan ‘Üç Şehrin Hikâyesi’ sergileri 20 Mayıs-19 Haziran tarihleri arasında Outlet’te görülebilir.

Kente ilişkin bir seri manzara üreten Hakan Kırdar, alışıldık güzel manzara resimlerinden farklı olarak, manzaradan yansıyan problemleri sorgulama fırsatı yaratır. Her gün tekrarlanan evden-işe-işten-eve yolculuğu esnasında ‘yolda’ gördüklerini anlatır. Yoldaki kaldırım taşı, ızgara ve rögar kapağı bu yolculuğu yapan özneyi zemine odaklanmaya iter ve soru sorar: Seni Kaldırımlara Baktıran Şey Nedir?

Merve Şendil’in kente bakışı rengarenk ormanlar, sirkler, kamufle olmuş süper kahramanlar, kablolardan duvarda oluşturduğu desenlerle şekillenir. Şendil’in işleri, içinde olduğu hayata ve hayatta olmasını istediği şeylere dair ipuçları verir. Hayal eder, hayal ettiklerini kurgular, değişik teknik ve malzemelerle yarattığı dünyanın değişik yüzlerini ortaya koyar.

1963 Aydın doğumlu Hakan Kırdar, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden lisans derecesini aldı. Bir süre İzmir ve İstanbul’daki sanat direktörlüğü işlerinde çalıştı ve 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Resim bölümünden yüksek lisans derecesini aldı ve hala aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Yer aldığı sergiler arasında ‘Alis vs Alis’ (Kasa Galeri, 2005), ‘Diğerlerinin Şansı’ (K2 Sanat Merkezi, 2005), ‘Mekânını Terk eden Çıplak, K2 Sanat Merkezi (K2 Sanat Merkezi, 2004) ve Outlet’teki ‘Yaratıcı Yıkım’(2009) sergileri bulunmaktadır.

1982 Ankara doğumlu Merve Şendil, Dokuz Eylül Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümünde okudu. K2 Güncel Sanat Merkezi’ndeki atölyesinde çalışmalarını yürüttü ve 2007 yılında "Underscene Project”i kurdu. Katıldığı sergiler arasında, “Mind Models, The First Show” (Borusan Müzik Evi), “10.Yıl Sergisi” (KASA Galeri), "Materyal Resim" (Operation Room-İstanbul),“Sezonluk İş” (Sextant et plus-Marsilya), DDR Diskografi” (MASA Projesi- Apartman Projesi), “Normal Olmayı Reddediyorum“ (Outlet-İstanbul), "Umut Güzel Şey"(AtelierFrankfurt), "The little, the cheap, the trash and absolutely passionate" (HIAP Stüdyosu, Helsinki) sayılabilir.

Detaylı bilgi için,
0212 245 55 05/
amira@outlet-istanbul.org

0 yorum:

Post a Comment