BİR HALİL VURUCUOĞLU SERGİSİ "GÜN BATIMINDAN ŞAFAĞA" @ DİRİMART






21 Ocak- 21 Şubat 2010
AÇILIŞ: 21 Ocak 2010, 18.00- 20.30

KAĞIDIN ÜÇÜNCÜ BOYUTU
Kâğıt kesme çalışmalarıyla tanınan Halil Vurucuoğlu “Gün Batımından Şafağa” adlı kişisel sergisi ile Dirimart’ta izleyenleriyle buluşuyor.

Hayatında bir dönemin bitip başka bir dönemin başladığını ifade eden sanatçı, sergi adını da bu düşünceden yola çıkarak karanlıktan aydınlığa bir geçiş olarak nitelendiriyor. Ağırlıklı olarak figüratif çalışmaların yer aldığı sergide büyük ebat kâğıt kesme, duvar resimleri ve otuz beş sayfadan oluşan üç boyutlu iki suluboya defter çalışması yer alıyor.

Uzun süredir üzerinde çalıştığı bu defter çalışmalarının bakış açısına ve yaratım sürecine farklı bir yön getirdiğini söyleyen Vurucuoğlu, sulu boya ile renklendirdiği tüm sayfaları ancak üst üste geldiğinde bir anlam çıkacak şekilde baştan sona doğru irili ufaklı kesiyor. İki kadın portresinin yer aldığı bu defterlerden birinde Amy Winehouse’un yüzü yer alıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun olan Halil Vurucuoğlu (1984, İzmir) İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Yer aldığı son sergilerden bazıları;

• Art Athina, Uluslararası Sanat Fuarı, Dirimart, Atina 2009
• Materyal.Resim, Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi Operation Room, İstanbul 2009
• Plastic Tree Vol.III, Dirimart, Istanbul 2009
• Günümüz Sanatçıları Sergisi, Akbank Sanat, İstanbul 2008

0 yorum:

Post a Comment