Art-Core.tv - Marina Abramovic'in Yaşamı ve Ölümü

STOP WARS

Duchamp-Klein-Beuys+Schneemann







ESKİ BİR ÇALIŞMAMI NESİN VAKFI YARARINA SATIYORUM



HAKAN KIRDAR | Erdal Eren, 1963-1980 | 2004 | kağıt üzerine akrilik | 30 x 20 cm

Satış Yeri:
TARİHİ SÜMERBANK BİNASI
Bankalar Caddesi No: 5, Karaköy, İstanbul
27 Eylül 2009, Pazar, Saat:12:00-19:00

Satış fiyatı için bilgi >>> hakan.kirdar@gmail.com

Nesin Vakfı'ndan yardım çığlığı

"Nesin Vakfı'na Armağan" Aziz Nesin Vakfı' na Yardım Günü'nde



TARİHİ SÜMERBANK BİNASI

Bankalar Caddesi No: 5, Karaköy, İstanbul

27 Eylül 2009, Pazar, Saat:12:00-19:00


Çalışmalar>>> armagan-blog.blogspot.com


SANATÇILAR

Ahmet Hamdi Soydemir (İzmir)

Ahmet Kocataş (İzmir)

Ahmet Sait Kaplan (İzmir)

Arzu Akgün Keskiner (İzmir)

Arzu Oto (İzmir)

Ayşe Topçuoğulları (İzmir)

Candan Öztürk (Ankara)

Duygu Süzen (İzmir)

Emre Meydan (İzmir)

Ercan Akın (İstanbul)

Eylül Ceren Ersöz (İzmir)

Ezgi Yakın (İzmir)

Fahriye Mert (İzmir)

Fulden Aran (İzmir)

Funda Alkan (İzmir)

Gizem Akkoyunoğlu (İzmir)

Gülcan Şenyuvalı (İzmir)

Hakan Kırdar (İzmir)

Hayal İncedoğan (İzmir)

Kemal Gülamber (İstanbul)

Mehmet Tiyenç (İzmir)

Mesut Nas (İstanbul)

Müge Bilgin (İzmir)

Nesrin Yılmaz (İzmir)

Nur Muşkara (İzmir)

Nurdan Taşer (İzmir)

Özge Mutlu (İstanbul)

Özlem Tarzan (İzmir)

Reysi Kamhi (İstanbul)

Seçil Alkış (İzmir)

Sema Kayaönü (İzmir)

Sevgi Kesmen (İzmir)

Sevin Kırdar (Aydın)

Su Kırdar (İzmir)

Sultan Esra Şahin (İzmir)

Şahzene Nilhan Durmuşoğlu Johansen (Oslo)

Şebnem Moroğlu (İstanbul)

Uğur Gökmenoğlu (Aydın)

Yalın Kırdar (İzmir)

Yaprak Yürek (İzmir)

Yeşim Denizhan (İzmir)

Yunus Emre Erdoğan (İzmir)

Zekine Kundukan (İstanbul)

Zelal Kartal (İstanbul)


KONSEPT VE PROJE KOORDİNASYON

Hakan Kırdar


WHW'YLE SÖYLEŞİ//11. İstanbul Bienali: Düşmanı Yanına Çekmek

Murat Tosyalı Er Meydanını 44A'ya taşıyor

Yves Klein: "Anthropometries of the blue period" (1960)





















Myspace de sansürlendi!

Ahmet Öğüt @ Masa @ Pandora Kitapevi



Ahmet Öğüt
“203 Mehmet YILDIZ”
22, 09 – 30, 09 2009
Açılış: 22 Eylül 2009, Salı
Saat: 18.30 – 20.00
Yer: Pandora Kitapevi

MASA Eylül ayının ikinci sergisinde Ahmet Ögüt’ün “203 Mehmet YILDIZ” adlı işini gösterecek.

Öğüt, çalışmasını, Türkiye Futbol Federasyonu’nda 203 tane Mehmet Yıldız isimli futbolcunun kayıtlı olduğu bilgisine dayandırıyor. Sanatçı bu bilgiden yola çıkarak 203 tane Mehmet Yıldız’dan oluşan hayali bir takım kuruyor. Masa sergisinde Ögüt, bu takımın kadrosunun temsili bir çizimi ile “Yıldızlar Topluluğu” ve “Yıldızlar Karması” adını verdiği iki kurgusal takımın yaptıkları maçın ses kaydını sergileyecek.

Öğüt’ün bu çalışması, kültürel toplumsal kimliklerin dışında, başka türlü bir ilişki üzerinden, aynılık ve farklılık tartışmasına katılıyor. Farklı toplumlarda sıklıkla rastlanan isimler, soyisimler ve eğilimler ortak bir toplumsal tahayyülün göstergesi olabilir mi sorusu Öğüt’ün çalışmasını izlerken aklımızda dolaşıyor.

Ahmet Ögüt , 1981 yılında Diyarbakır’da doğdu. Bugüne kadar katıldığı sergiler arasında 53. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu, The Generational / New Museum, 7. SITE Santa Fe Bienali, 5. Berlin Bienali, 9. İstanbul Bienali, Be[com]ing Dutch / Van Abbemuseum, Stalking with Stories / Apexart ve Centre d'Art Santa Mònica, Küntlerhaus Bremen ve Kunsthalle Basel’de gerçekleştirdiği kişisel sergiler sayılabilir.

Ahmet Ögüt, Amsterdam’da yaşıyor ve çalışıyor.

Sergi, 18-30 Eylül tarihleri arasında hergün 12:00-18:00 saatleri arasında Pandora Kitapevi İngilizce yayınlar bölümünde izlenebilir.

“İddialı olmayan -büyük sahnelerde beylik oyunlar göstermeyen- düzenin peşinden koşan sanat ve ortamını tamamen dışa iten -tüm fazlalıklardan arındırıp sanatçıya kendi başına bir alan açan- bir ortam, uzam olarak MASA herkese açık!”

Adres: Pandora Kitapevi (İngilizce yayınlar)
İstiklal cad.
Büyükparmakkapı sk. 8
Beyoğlu-İstanbul
T: (212) 243 35 03 , 243 35 04

///////////////

Ahmet Öğüt
“203 Mehmet YILDIZs”
22, 09 – 30, 09 2009
Opening: 22 September 2009, Tuesday
Time: 18.30 – 20.00
Place: Pandora Kitapevi

MASA presents Ahmet Öğüt's "203 Mehmet YILDIZs"

Öğüt grounds his work on the fact that there are 203 licensed football players named "Mehmet Yıldız" registered in Turkish Football Federation. Setting out from this information, the artist forms an imaginative team consisting of 203 different Mehmet Yıldız's. In his MASA exhibition, Öğüt is going to exhibit the voice record of the match between the two imaginary teams: “All Stars Team” and “All Stars Collective”

With "203 Mehmet YILDIZs", Öğüt discusses cultural sociological identities, as well as the notions of "uniformity" and "difference" through a different form of relation. With his work, the artist aims at making people ask the same question: “Could the common names, surnames and habits in a society be the sign of social imaginaries as well?”

Ahmet Ögüt was born in 1981 in Diyarbakır. His work has been shown widely in group exhibitions such as 53rd Venice Biennial The Pavilion of Turkey, The Generational / New Museum, 7th SITE Santa Fe Biennial, 5th Berlin Biennial, 9th Istanbul Biennial, Be[com]ing Dutch / Van Abbemuseum, Stalking with Stories / Apexart; and in solo shows at Centre d'Art Santa Mònica, Küntlerhaus Bremen and Kunsthalle Basel.

Exhibition can be visited everyday at Pandora Kitapevi between 22 and 30 September, from 12 to 6pm

"As an extension that excludes art created for the system, as an environment that aims to compose an area with no boundaries for the Artist, MASA welcomes everyone!”

Address:
Pandora Kitapevi (İngilizce yayınlar)
İstiklal cad.
Büyükparmakkapı sk. 8
Beyoğlu-İstanbul
T: (212) 243 35 03, 243 35 04

Bakan estetikten anlıyor!

Khosrow Hassanzadeh @ Arndt & Partner Berlin



















Opening (artist present): Tuesday, 22 September 2009, 6-10 p.m.
at Arndt & Partner, Invalidenstrasse 50–51, Berlin

Arndt & Partner Berlin is pleased to present the first solo exhibition by Iranian painter Khosrow Hassanzadeh in Germany. The artist, whose work is currently also on show at the 53rd Venice Biennale, is one of the most prominent representatives of the Iranian art scene today. His fascinating, versatile oeuvre spans a wide range of media from screen-printing, painting and drawing to collages and assemblage. His Berlin exhibition will include work from his latest series Ya Ali Madad (2008-2009) and from his earlier series Terrorist (2004), where screen-printing and painting combine to produce powerful and complex compositions with – as in all the artist’s works – human figures as the focal point.

Masa Beyoğlu İş Merkezi'ndeydi!

Masa'dan Duyuru:

Pilvi Takala sergisi Beyoğlu İş Merkezi tarafından kaldırıldı

Beyoğlu İş Merkezi Kararını verdi:
Masa buradan taşınmalı! Hem de hemen!

Masa Projesi Eylül ayı içerisindeki Pilvi Takala'nın "Hakiki Pamuk Prenses" sergisi için bu ay başında sanatçının belirlediği mekan olarak Beyoğlu İş Merkezi yönetimiyle görüştmüştü, İş Merkezi yöneticileri proje ve sergileme mekanı olarak İş Merkezinin girişini kullanma talebini kabul ettiler, bunun üzerine Masa açılış günü beyoğlu iş merkezi girişine taşındı. Ancak Masa mekana geldikten sonra anlaşılamaz bir şekilde bina yöneticisinin sert ve anlaşılamaz tavırları sergi açılmasından sonra da devam etti. Başta konuşulmadığı halde sergi açıldıktan sonra mekan kira bedeli isteyen yöneticinin bu isteği de kabul edildi. Ancak hala huzursuz tavırları devam eden yönetici bugün (12 Eylül Cumartesi) kendisi ile görüşülmesi sonucunda, bir takım bahaneler üreterek (Pasajın işlerinin azalması, dükkan sahiplerinin Masa'dan şikayetleri vb.) Masa'nın 1 saat içerisinde kaldırılmasını "emretti". Bugün Türkiyede her şeyin ekonomik sebeblere dayandırılması, güncel sanat'a olan anlaşılamaz bir sevimsizliğin bir örneği olarak Masa Projesinin son sergisi "Hakiki Pamuk Prenses" üzgünüz ki yarıda kesilmek zorunda kalmıştır. Bir kez daha bu olay aracılığı ile kamusal alanın sahiplerinin orada yaşayan ve ortamı üretenlerin olmadığı, güncel sanat ve onun daha fazla görünür olma mücadelesinin, belli erkler ve onların zevkleri tarafından belirlediğini göstermiştir. Kültür başkenti İstanbul sloganlarının havada uçuştuğu dönemde binaların dışlarının yenilenmesi içerdekilerin unutulduğunun, anlaşılmadığının ve sadece bir görsel şölen oldugunun bir başka göstergesi de olmuştur.

Pilvi Takala'nın "Hakiki Pamuk Prenses" sergisi önümüzdeki günlerde yeni mekanında izlenmeye devam edecektir. Yeni yer ile ilgili olarak duyuru yapacağız.







Fotograftakiler: Borga Kantürk, Önder Özengi (soldan sağa)

Sarkis/Site//Sergi Açılışı

































Küratör: Levent Çalıkoğlu
10 Eylül 2009 - 10 Ocak 2010
İstanbul Modern Sanat Müzesi